Meikäläisen ensimmäinen blogikirjoitus, tästäkö se uusi ura lähtee? Aiheena siis media minussa.

Media on ollut minunkin elämässäni aina läsnä, vaikkakaan ei erityisen suuressa roolissa. Ei sitä kuitenkaan pakoon pääsisi vaikka haluaisikin, joten sen vaikutus minunkin elämään on melko suuri. Muistot mediasta lapsuudestani ovat melko vähäiset, sillä kodissamme oli ensimmäinen tietokone vasta kouluun mentyäni, televisiota en erityisemmin katsonut eikä lehtien lukeminen ollut mielipuuhiani. Vähitellen medialla on kuitenkin ollut yhä suurempi rooli elämässäni.

Sain ensimmäisen oman kännykkäni muistaakseni vasta alakoulun loppupuolella. Siihen asti en ollut semmoista tarvinnut, eikä kännykkä ollut suuressa käytössä vielä alakoulun lopussakaan. Samalla kaavalla menen vielä nykyäänkin, kännykkää käytän melko vähän, lähinnä puheluihin ja tekstiviesteihin. Kännykän käyttö kuvaa hyvin myös mediakäyttäytymistäni kokonaisuudessaan. Tulen aina vähän jälkijunassa, uusimmat median osa-alueet ovat minulle aina uusia ja vieraita. Opiskeluiden alkaessa kunnolla oli kuitenkin välttämätöntä alkaa opetella median hyödyntämistä lähes kaikessa opiskeluun liittyvässä. Tiedonhaku internetistä kun on lähtökohta useimpiin opiskelutehtäviin.

Lukiossa ollessani tärkein media minulle oli ehdottomasti sanomalehdet, erityisesti Helsingin Sanomat. Aiemmin ihmettelin kuinka joku voi jaksaa lukea sitä, mutta huomasin silloin itsekin kuinka hyvä median osa-alue oli kyseessä. Myös sanomalehtiin tulee suhtautua hieman kriittisesti, mutta mielestäni ne ovat kuitenkin yleisesti luotettavin media.

Olen kuitenkin oppinut välttämättömät mediaan liittyvät asiat hyvin, ja median käyttöni yleistyy jatkuvasti.